TOIT VÄHEMALT 4-LE INIMESELE! Või 2-le inimesele põhimõtteliselt nädala aja söök ;)
Toitev ja maitsev - sobib hästi söögilauale, kui külla on tulemas mõned sõbrad.
Retsept:
450-500g hakkliha (vastavalt isiklikule maitsele) Mina kasutan tavaliselt Rakvere segu- või kodust hakkliha
Barilla lasagne plaadid (500g pakk - sellest piisab VÄHEMALT 2 lasanje korraks)
1 keskmise suurusega mugulsibul
400-600ml Pomi/Pomito tomatipasta
1-2dl piima
350-400g riivjuustu
Maitsestamiseks:
Hakklihamaitseainet
Tavalist soola
Pitsamaitseainet
Valmistamisõpetus:
Haki võimalikult väikesteks tükkideks 1 keskmise suurusega mugulsibul. Prae pannil kuni peaaegu pruunistumiseni. Lisa hakkliha. Prae hakkliha korralikult läbi, lisa maitseained - hakklihamaitseaine, sool, pitsamaitseaine (viimane nimetatu annab väga hea maitse!). Kui hakkliha praetud, kalla see kaussi - lisa tomatipasta ning piim. Soovi korral võid lisada veel ka pitsamaitseainet. Segu peaks jääma kergelt roosaka-punaka värvusega. Kontrolli, et hakkliha-tomatipasta-piima segu oleks hästi maitsestatud, sest vastasel korral saab su lasanjest üks maitsetu ja söödamatu kraam. Pea meeles seda, et lasanjeplaadid (sisuliselt lamedad makaronid) on üks maitsetu kraam, seega peab sinna vahele minev segu olema hästi maitsestatud. Aga ära suurest maitsekuse hirmust maitseainetega üle ka pinguta - ei taha ju, et lasanje seepärast söödamatu oleks. Nüüd võta üks nelinurkne ahjuvorm - määri selle põhi ja küljed hästi kokku toiduõli või soovi korral võiga. Veendu, et kõik küljed saaksid korralikult õliseks-võiseks, et vältida lasanje kleepumist ahjuvormi külge. Järgmiseks pane ahjuvormi põhja kiht segu. Sellega peaks kergelt saama kaetud ahjuvormi põhi (sugugi mitte paksult!). Nüüd pane selle segukihi peale lasanjeplaadid (tavaliselt 3 plaati ühe kihi kohta). Nüüd lisa uus kiht segu ja selle peale taas lasanjeplaadid. Üldiselt mahub ühte ahjuvormi 3-4 taolist kihti. Kõige peale lisa riivjuust - pane kohe korralik kiht, et kogu lasanje saaks mõnusalt sellega kaetud. Mina panen seda lausa nii palju, et lasanje punakat segu riivjuustu kihi alt välja paistma ei jäägi. Ja ongi aeg lasanje ahju pista! Roog peaks ahjus küpsema ~30 minutit 175 kraadi juures - kuniks juust on saavutanud kena kuldse värvuse ja nuga või muud teravat asja lasanje sisse torgates läheb see sealt läbi nagu nuga sulavõist :) Kui nii, on aeg lasanje ahjust välja võtta ja serveerida. PS! Mina lasen tavaliselt lasanjele enne sööma hakkamist natuke jahtuda - on kuidagi parema maitsega ja loomulikult ka parem süüa.
Head isu!
Pilt: www.lookatcat.com |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar