reede, 30. mai 2014

Sõnulseletamatult hea seenepüreesupp!

Kui täna juba postituste kirjutamise hoos olen, siis jagan ka teiega üht imetabaselt head seenepüreesupi retsepti! Ilmselgelt maitseb säänne supp (ainult) seenearmastajatele :)

PS! Sobib söömiseks 2-le inimesele vähemalt kahel päeval :)

Retsept:
3-4 suuremat sorti kartulit
1 suur valge mugulsibul
1-2 seenepuljongi kuubikut
~200g maasuitsu sinki
400ml vahukoort
1 pakk šampinjone
Võid

Valmistamisõpetus:
Viiluta šampinjonid, viska koos võiga pannile. Lisa hakitud sibul. Viiluta ka maasuitsu sink ning lisa seegi pannile. Mina lisan siinkohal tavaliselt ka natuke võid veel. Prae kõik hoolega läbi. Samal ajal pane potis keema vesi ning kui vesi keeb, lisa puljongikuubikud. Kui näed, et pannil hakkab praadimisprotsess valmis saama, viska potti tükeldatud kartulid. Siis lisa ka pannil olev kraam. Vett peaks potis olema täpselt nii palju, et kataks kogu gemüüse, mis Sul nüüd potis koos on, kenasti ära. Keeta tuleb täpselt nii kaua, kuniks kartulid on pehmed ja sink ka selline enam-vähem. Kui kõik on korralikult läbi keenud, tõsta pott tulelt, otsi välja oma saumikser ja mikserda kõik nii hoolikalt läbi, et supi sisse tükke ei jääks. Lisa vahukoor ning sega kõik veelkord läbi. BON APPÈTIT! 


Pilt on pärit netiavarustest
Võite mulle siin kommentaarides ka teada anda, kuidas mu jagatud retseptid teile/teie perele maitsevad/maitsenud on :)


3 kommentaari:

  1. Väga maitsev ja mõnusalt suitsune supp. Selline kogus mahtus napilt 1,75 liitrisesse kannmiksrisse. Soovitan ja teen teine kordki. :)

    VastaKustuta
  2. Ooo! Nii tore kuulda! Aitäh ilusa ja konstruktiivse tagasiside eest! :) Loodan, et tekib tahtmine ka muid minu jagatud retsepte katsetada :)

    VastaKustuta