teisipäev, 25. aprill 2017

Ülihea ahjukana ja köögiviljad

Eile mõtlesin teha kana poolkoibi kuidagi teisiti, kui lihtsalt kastmes, nagu tavaliselt mugavusest tegema kipun. Otsustasin sedapuhku teha ahjus.

Ma ei ole kindel, võib-olla taaskord avastan Ameerikat selle retsepti jagamisega siin ja tegelikult on see enamike Eesti perede "igapäevaste" toitude hulgas, siis mõtlesin, et igaks juhuks jagan seda sellegipoolest.

Kana poolkoivad ahjus, lisandiks köögiviljad

Vaja läheb:
Üks pakk broileri poolkoibasid (nt Rannamõisa omad)
Hapukoor u 100g
Üks keskmine mugulsibul
Kanapuljong
Sibulapulber
Küüslaugusool
Sool
Pipar

Lisandiks meelepäraseid köögivilju. Mina kasutasin kartulit, kaalikat ja porgandit.

Valmistamine:
Hõõru broilerikoivad soola ja pipraga kokku, aseta ahjuvormi. Mina jätsin nad ahjuvormiga koos mitmeks tunniks külmikusse maitsestuma ka. Vahetult enne vormi ahju panekut praadisin pannil läbi sibula (ei lõiganud sibulat kuigi väikesteks tükkideks) ning valmistasin kanapuljongi (u 5dl). Viskasin läbipraetud sibulatükid kanakoibadele peale, lisasin ka vormi põhja puljongi. Panin kana ahju. Valmistasin maitsestatud hapukoore, see tähendab, et lisasin u 100g-le hapukoorele sibulapulbrit ning küüslaugusoola. Kana küpsemise ajal pintseldasin kana kolm korda maitsestatud hapukoorega. Nii jäi kana nahk mõnusalt krõbe ja imeliselt maitsev. Kana hoidsin kokku ahjus umbes 40 minutit ja küpsetasin 175c juures, aga eks see küpsemise aeg oleneb suuresti ahjust.

Lisandiks kõrvale valminud köögiviljad olid ka ülimaitsvad! Viilutasin kartuli, kaalika ja porgandi piklikeks kangideks, jätsin nad parajalt paksud. Keetsin soolatud vees kergelt läbi, panin ahjuplaadile, hõõrusin nad korralikult võiga kokku ning panin koos kanaga ahju. Lõpuks olid köögiviljad kergelt krõmpsud, imeliselt kuldpruunid ja tõesti-tõesti maitsvad!

Kastmeks kasutasin seda sama sibulaga kanapuljongit, mille sees kanakoivad küpsesid.

Super hea toit! Elukaaslasega mõlemad sõime ja mõmisesime :)

Kui järgi proovid teha, ole hea, anna kommentaarides teada, kuidas maitses! :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar