neljapäev, 22. august 2013

Maitsev kanapasta

Esimene toit, mida teid tegema õpetan (kuigi, mida paljud siia lehele sattunud lugejad kindlasti juba omal moel teha oskavad), on siis kanapasta. Maitsev! Kuigi võib-olla mitte nii väga kiire... Ent kuskilt tuleb ju järeleandmisi teha, eksole?!

Pasta retsept:
500g Rannamõisa/Tallegg'i broileri kintsuliha
1 karp šampinjone
1 väiksemat sorti mugulsibul
400-450g PENNE makarone

Kastme jaoks:
200ml kohvi/vahukoort
3 spl merevaiku
2 spl hapukoort

Maitsestamiseks:
Aroomisoola (annab kastmele kena kollase värvuse) või tavalist soola
Soovi korral võib panna ka sidrunipipart või tavalist pipart

Kaunistamiseks:
Riivjuustu ja soovi korral ka näpuotsatäis peterselli

Valmistamisõpetus:
Hakselda väikesteks tükkideks 1 mugulsibul, prae see pannil. Kui sibul on juba parasjagu pruun, pane pannile koos sibulaga praadima kana. See peab juba eelnevalt olema hakitud suupäraselt pisikesteks tükkideks. Teatavasti saab kana suhteliselt kiirelt valmis, seega ära kana liialt kaua prae, muidu see läheb kõvaks ning hiljem toidu sees pole sugugi meeldiv. Kana praadimisaeg on ~5 minutit. Ära unusta maitsestada! Kui kana on praetud, kalla see pannilt eraldi ühte suurde (plast)kaussi. Võimaluse korral pane kausile kaas peale, sest edasised protseduurid nõuavad ka oma aja. Nüüd oleks sobiv aeg panna keema makaronide vesi. Kui vesi keema pandud, prae ära šampinjonid. Soovitatav oleks seda teha wok-pannil - annab šampinjonidele omamoodi kena maitse. Tee seda kindlasti rohkes õlis, sest šampinjone ära kohe kindlasti ei tohiks kõrvetada. Mina isiklikult praen neid suhteliselt kaua - endale isiklikult tundub, et seda parema maitsega need lõpuks on. Ära unusta maitsestada! Makaronid ja šampinjonid peaksid valmis jõudma võrdlemisi samal ajal ning siis tuleb need lihtsalt kanaga ühte kaussi kallata. Kui kogu pasta on ühes kausis, lisa juurde kastmekomponendid - 1 pakk rõõska koort, 3spl merevaiku, 2 spl hapukoort. Sega kõik hästi läbi ja vajaduse korral maitsesta veel. Voila! Valmis see pasta ongi - serveeri taldrikutele ning raputa peale riivjuustu ja värvi andmiseks ka pisut peterselli.


Head isu!

Pilt: blogchef.net

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar