reede, 20. juuni 2014

Ai-ai, kui hea ahjus tehtud koorekana!

Heitsauki!

Sheerin teiega täna üht mmmmm.. kui maitsvat retsepti! Nimelt - ahjus tehtud koorekana!

Retsept: 
Brolieritiivad (kogus vastavalt soovile)
Rõõskkoor (suur pakk, võib-olla lausa 2, oleneb ahjuvormi suurusest)
Porgandit (kogus vastavalt soovile)
Sibul, küüslauk
Maitserohelist (petersell, murulauk vms)
Riivjuust
Kanamaitseaine (kanapuljongikuubik, VEGETA maitseaine)
Praadimiseks võid

Valmistamisõpetus:
Soovi korral eemalda kanatiibadelt nahk (mina seda tegin, nahk on minu arvates öka). Pruunista kergelt võis, pane ahjuvormi. Haki sibul, küüslauk, pruunista samuti võis, lisa ahjuvormis olevale kanale. Haki porgand (seibideks, kangideks - kuidas soovid). Lisa seegi ahjuvormi. Lisa kanamaitseaine (soovi korral võid kasutada ka purustatud kanapuljongikuubikut ja/või VEGETA maitseainet). Lisa värske maitseroheline ning riivjuust. Maitserohelisest võid kasutada kõike, mis tundub meelepärane - murulauku, rohelist sibulat, peterselli jne. Mina isiklikult peterselli ei salli ning sel korral kasutasin murulauku. Kõige lõpuks lisa rõõskkoor ja pane vorm ahju. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit.

Serveeri endale meelepärase lisandiga, olgu selleks siis riis, kartul, tatar, kuskuss või pasta!

Enne ahju minekut peaks tulemus olema selline (antud pildil on mul veel riivjuust lisamata). Värvikirev tulemus on tingitud sellest, et kasutasin 2 värvi sibulat - punast ja valget.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar