kolmapäev, 23. juuli 2014

Miks Sa elad veel Eestis, kulla venelane?

Iga mõne aja tagant võib peavoolumeedias või sotsiaalmeedias kohata järjekordseid uudiseid ja/või sõnavõtte Eestist ja siin elavatest venelastest ning nende äärmiselt halvast eluolust.. Tänast postitust ajendab mind kirjutama hommikupoolikul Facebookis nähtu. Nimelt jagas seal üks mu madalalaubaline venelasest tuttav Delfi uudist kuidas Putin on üks hääää riigijuht (ok, see polnud küll selle postituse pealkiri aga enamvähem täpselt selline oli selle mõte. Sest ega ometigi Putin kellelegi kunagi halba pole ju teinud ega isegi mitte soovinud. 

Selle neiu postituse all avaldasid muidugi oma arvamust eesrindlikud eestlased, kes esitasid talle küsimusi stiilis: "maa all elad v?" Tüdruk muidugi kaitses Venemaad, BUTINIT (jah, täpselt nii ta kirjutas - Butin, hiljem küll parandas ennast, aga noh.. Ega siit just suuremat sorti haritust välja lugeda ei anna :)) ning kiitis Venemaa elu ja rääkis kui imetabaselt hea riik see ikka on ning kuidas tema sugulased, kes muuseas seal elavad, on Putini riigijuhtimisega nii rahul, et rohkem rahul ei saakski olla. Tema, vaeseke, seevastu ei ole aga siin riigis elades üldse rahul. Küll on kahju! Miks, kulla inimene, ei koli sa 400km ida poole?!

Lappasin veel tema Facebooki timeline'i ning seal hakkas mulle silma üks tema poolt varem jagatud uudis. Sedakorda Postimehe oma. Nimelt uudis selle kohta, kuidas Moskva tunneb Eestis elavate venelaste pärast muret. Postituse juurde oli ta veel lisanud omapoolse vürtspala - ":)". Ausalt, rohkem polegi vaja, et ma, vana marurahvuslane närvi läheksin ja arvutiekraani ees tuld sülgama hakkaksin. Miks, miks, miks elad Sa siin, kui siin nõnda paha on? On see ju see paha riik, kus Sind ei teenindata Sinu emakeeles, hoopis, mõtleks vaid - Eesti riigikeeles! (Viide järjekordsele geniaalsusele) On see ju see paha riik, kus palgad on nii madalad ja elujärg nii sitt - Venemaal daatšades elada oleks ju hoopis parem! On see ju see paha riik, kus kehtib Euroopale (VÄKK!) kohaselt euro ja mitte rubla. On see ju see paha riik, kus aastaajadki on riigist lahkuma hakanud - läks talv, läks kevad ja üsna peatselt läheb suvigi järgi. On see ju see paha riik, kus (hoidkem nüüd piip ja prillid) ALJOOŠAGI minema teisaldati! On see ju see paha riik, kus ...  

Palun, palun - mine Venemaale, mine isa Putini sooja tiiva alla, mine naudi sealset elu. Ja ära palun kunagi nuttes siiamaile naase.

NB! Ärgem saagem valesti aru - Ma ei vihka venelasi, vastupidi - mulle väga meeldivad venelased (vähemalt need normaalsed isendid). Mulle väga meeldib vene keel, vene muusika ja vene inimene. Aga no johhaidii, kui ma mingite madalalaubaliste vene kodanike idiootsusi pean lugema/nägema/kuulama, siis see ajab mul küll kopsu üle maksa ning tekitab tahtmise neile üks paremsirge virutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar